Informatie

Na 10 jaar in de praktijk te hebben gewerkt van Richard Smith ben ik in 1997 zelfstandig gaan werken en werd in maart 1997 George Coenraad Fysiotherapie opgericht. Ik begon mijn praktijk in mijn huis in Amsterdam. Daarnaast had ik een vestiging in Sportcentrum De Meern in Utrecht. In 2009 kocht ik een nieuw bedrijfspand aan de Meer en Vaart 84. Mijn praktijk werd na een grondige verbouwing een feit. De praktijk bestaat uit 2 ruime behandelkamers op de eerste verdieping en de receptie op de begane grond, alles helemaal retro ingericht. De behandelruimtes zijn afgesloten zodat privé gewaarborgd is. In maart 2010 was de opening en werd de nieuwe praktijk in gebruik genomen.

In 2011 ben ik een samenwerking aangegaan met de huisartsenpraktijk aan de Meer en Vaart 58 waar ik een praktijkruimte betrek op de begane grond. De beide praktijken liggen op loopafstand van de Sloterplas en is tevens omringd door diverse sportcentra met of zonder zwembad en ideaal voor buitentrainingen.

Om de kwaliteiten te waarborgen en het geheel te kunnen blijven overzien heb ik besloten om mijn vestiging in Sportcentrum De Meern na 18 jaar weg te doen. De praktijk aldaar is netjes overgedragen aan een collega die eerder bij mij in dienst was. Daarna stopte ik mijn praktijk  thuis. George Coenraad Fysiotherapie is er nu alleen voor de Locaties aan de Meer en Vaart 84 en 58.

Wonen in een multiculturele omgeving heeft ertoe bijgedragen dat ik met een klein en hecht team samenwerk. Het team bestaat uit zowel vrouwelijke als mannelijke fysiotherapeuten. Zij hebben verschillende achtergronden en komaf. Wij hechten veel waarde aan de persoonlijke aandacht en situatie van de persoon.

Een van de doelgroepen die ik wil bereiken is, een ieder voor wie de drempel te hoog is of waarvan de financiële middelen of de tijd ontbreekt om naar een sportcentrum te gaan  en waarvan de thuissituatie het niet toelaat om buitenhuis te gaan trainen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling in de praktijk van George Coenraad Fysiotherapie is massage door middel van fricties en knedingen. Dit in combinatie met oefentherapie.